Миш'як, свинець, кадмій, ртуть та інші метали, а також пестициди і мікотоксини, містяться в певних продуктах харчування. За підвищених концентрацій ці речовини можуть бути токсичними, але виключити їх повністю з нашого продовольчого забезпечення не завжди можливо, оскільки вони перебувають у повітрі, воді та ґрунті, а потім поглинаються рослинами в міру їхнього зростання.
Крім того, вплив деяких субстанцій на людей може відбуватися через різні харчові продукти, що містять низькі концентрації токсинів. Комбінуючи всю споживану їжу, ми ризикуємо накопичувати невеликі кількості цих отрут у значних дозах. Тому важливо тестувати продукти харчування на токсичність.
Незалежний центр лабораторних досліджень "Еталон" оцінює безпеку продуктів відповідно до конкретних критеріїв. Діагностика може бути корисним інструментом для системи управління безпекою, присутньої в харчовій промисловості. Крім того, аналіз використовується в кількісних дослідженнях.
Тестування на вміст токсичних елементів:
• свинцю;
• миш'яку;
• кадмію;
• ртуті;
• міді;
• цинку;
• заліза.
Тестування на вміст пестицидів:
• метафосу;
• ДДТ
•ГХЦГ гамма-ізомера;
•афосу;
•гептахлору;
• альдрину.
Тестування на вміст мікотоксинів:
•афлатоксинів у сумі та окремо;
• зеараленону;
• Т2-токсину;
• дезоксиніваленолу;
• охратоксину А;
• патуліну;
• дезоксиніваленону.
Усі аналізи здійснюються відповідно до національних і міжнародних стандартів і відповідають критеріям відтворюваності та повторюваності.